Neşet Ertaş’ın Ölümü: Tarihe Not Düşüyoruz

Türk Halk Müziği denince akla gelen ilk isimlerden biri vefat etti. Hepimizin başı sağ olsun. Uzun uzun açıklamalara gerek yok, ancak dünden beri gördüklerimiz korkunç. Ölüyü seven bir toplumuz. Ancak aynı zamanda öyle iğrenç bir toplumuz ki, ölüyü bile bize bir yararı olacaksa seviyoruz. Ben de “babadan oğula nesil bunlar” şeklinde, onu ilk babasından öğrenmiş, sevmiş bir insan olarak Neşet Ertaş övüp bu saçmalığa katılmayacağım. Zira kendisinin övülmeye ihtiyacı yok. Sadece tarihe not düşülsün istiyorum.

Turkcell: “ÇalarkenDinlet servisiyle üç gün boyunca tüm sevdiklerinize Neşet Ertaş şarkıları dinletmek istiyorsanız bu mesaja cevap verin (1 TL).” şeklinde SMS attı.

Yılmaz Özdil: Kalitesizliğine üstadı da alet ederek vermek istediği içi boş mesajlar için onun eserlerinden sözleri alıntıladı, başka hiçbir mesaj kaygısı olmadığı için Ertaş’ı İzmirli ilan etti.

Hürriyet: Sanatçının cenazesiyle ilgili haberi “Neşet Ertaş’ın cenazesi 3G’den canlı yayında” şeklinde yaparak 3G reklamını esirgemedi.

Kırşehir Belediyesi: Sanatçının tabutu üstüne kocaman “Kırşehir Belediyesi” yazarak, biz geri zekalı olduğumuz için ve olayın nerede geçtiğini başka türlü anlayamayacağımız için cenazenin nereden kalktığını ilan etti.

HaberVaktim: Bir Alevi-Bektaşi derneği yetkililerinin Neşet Ertaş’ın Alevi olduğu, dolayısıyla cenazesinin camiden kaldırılmasının hatırasına saygısızlık olacağı ile ilgili uyarısını “Neşet Ertaş’a büyük saygısızlık! O Allah yolunda giden bir insandı, Alevi yaşam tarzıyla alakası yoktu” şeklinde haberleştirdi.

 

Eminim önümüzdeki günlerde daha da saçma, ergen düzeyinde prim yapma ve mesaj verme etkinliklerine şahit olacağız. Ben susuyorum, ve hiçbir şekilde yorum yapmıyorum.

Yusuf Salman

yusuf.salman@konseptdisi.com

Twitter

Bu yazı 26 Eylül 2012 tarihinde KD Dergi‘de yayınlanmıştır. Yazının aslında giden link buradadır: http://konseptdisi.com/yusuf-salman/ne%C5%9Fet-erta%C5%9F%C4%B1n-%C3%B6l%C3%BCm%C3%BC-tarihe-not-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCyoruz-712


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.