Domuz Eti Yemiyoruz, Öyleyse Kimse Domuzun Varlığından Haberdar Olmasın

Sevgili arkadaşlar. Bu kederli günde başka bir Türkiye toplumu sancısıyla karşı karşıyayız. Bugün öğrendim ki domuz diye bir hayvan varmış. Kanım dondu. Böyle bir hayvan nasıl var olabilir? Anladığım kadarıyla bu hayvan pisliklerden de pislik bir hayvan. Kendi -çok afedersiniz- pisliğini yiyor. Biraz gece gündüz tükettiğimiz inekler, koyunlar, tavuklar, bilumum kuş,  tüketmediğimiz ama suratımızı yalattığımız köpekler gibi. Ayrıca çok pis kokuyor. Çok pis koktuğunu söyleyenlerin hemen hiç biri hayatlarında domuz eti pişirilen bir yere girmemişler ama özellikle zerre bilgi sahibi olmadıkları bir konuda yalan söyleyecek değiller sanırım. Ayrıca konuyla ilgili cihatçı bir TV’deki hacı hoca, bizim bakkalın babası Necmi dayı, Fadıl’a art arda üç kere para kaptıran zengin gurbetçi tanıdık gibi güvenilir bilimsel kaynakların aktardıkları çalışmalara göre domuz eti çok sağlıksız bir et. Yan etkileri arasında yiyenlerin yüzlerini domuza benzetmesi, eşini kıskanmamasına yol açması, yani bilumum godoşluk, gavatlık gibi şeyler olduğu da yukarıdaki kaynaklara göre bilimsel manada sabit. Bir arkadaşımın hayatında ilk defa domuz etinden aldığı ısırıkla, uzaktan gelen bir arkadaşına “gece üşüme, benim eşimle uyu” dediğini duymuştum. İşte domuz, böyle bir şeymiş.

Çok tatlı değil mi sizce de?
Çok tatlı değil mi sizce de?

Utanmazlar bir de bunun programını yayınlamışlar, hem de Türkiye gibi %99.9999999999999999’u Müslüman olan bir ülkede. Bunun kimsenin bir şeyine etki etmemesi ya da domuz ürünleri tüketmeyen kimseyi ilgilendirmemesi de önemli değil. Müslüman olmamak veya Müslüman gibi yaşamamak İslam’a karşı saygısızlıktır. NTV’yi bu yüzden esefle kınıyorum. Çünkü beynimi yeni aldırdım, kafamın içi gayet ferah, havadar. Düşünemiyorum ama oksijen falan giriyor, fena mı?

Sizler için haberi yayınlayan sitedeki yorumların bazılarını kopyalayıp ufak ufak yorum yaptım. Link burada, uçarsa sorumluluk benim değil. En azından aşağıdaki yorumlar baki kalmış olur. O habere tekrar denk gelmeseniz bile bloguma denk geldiğinizde bu ülke insanının muhteşem zekasını ve insani değerlerini tekrar bir gözden geçirmiş olursunuz.

Caps lock sevdalılarınınkiler de dahil hiçbir yoruma, noktası, virgülü, boşluğu da dahil olmak üzere zerre dokunmadım. Bunlar yorumların hepsi değil, 200 küsür yorum var, el insaf. Yazım hatalarından ben sorumlu değilim. Yorumcuların “seviyeleri”ni görmek açısından da bu doğal, dokunulmamış şekil yardımcı olacaktır size.

Kendi yorumlarım alıntı şeklinde kaydırılmamış olanlar. Bu şekilde ayırt edebilirsiniz yani. Alıntı ve yazı çok uzun olduğu için onlarda da bir iki harf, vs. hatası yapmış olabilirim. Bu lüksüm var sanırım. Buyurunuz:

HELLO: domuz denen hayvan kendi pisliğini yer fare yer hertürlü pisliği yer domuzlarda kıskançlık yok, hormon düzenini bozarak vücutta aşırı tüylenme erkeklerde kadınlar gibi gögüslerin olması, saldırgan insan ruhsuz insan sağlıklı düşünemeyen devamlı cinselliği meyilli insan vücutta virüs ve bakterilerin yayılmasına sebep olan genetiği ile oynanmış hayvan

Canım senin kafan karışmış biraz, hele bir otur, soluklan.

FETHİ: Tamamda sadece Yetişkinler izlemiyor çoluk çocuğa hoş bir örnek değil. Özendirilmemeli ve müslüman bir ülkede yayınının olmasıda uygun değildir. Kendi yavrusunun ölüsünü yiyen Kurandada geçtiği gibi ””pisliğin ta kendisi””

Ey maşallah.

MİLLİ: DOMUZUN KASAPLARDA DANA ETİ İLE YANYANA SATILMASI İÇİN KANUN ÇIKARAN AKP YEDE BİR ÇİFT SÖZNÜNÜZ OLURMU ACABA SAĞDUYULU MÜSLÜMANCIKLAR.

Burada bilgi eksikliği var, ama hepiniz bununla ilgili bilgiye kısa bir Google araması kadar yakınsınız, hiç girmiyorum. Domuz eti neden kasaplarda dana eti ile yan yana satılamasın mesela? Karışır denmiyor anladığım kadarıyla. Aynı ortamda bulunmasından rahatsız olunuyor. Yani karışmayacak, özellikle belirtilmiş şekilde bile domuz eti satılmasına karşı bir görüş var. Korkunç, kör, faşist bir nefret…

İSMAİL ŞAHİN: Sakıncası yok bence de . . . İstemeyen izlemez . . . İzleyen de ibret alsın nefretini iki ye katlasın . . Yani kısacası bana göre iğrenç özenmedim.

Yemek tarifi programları birincil amaç olarak sen özenesin diye yapılmıyor. İbret almak, nefret katlamak ne ola ki ayrıca? Domuz İslam ve Yahudilik dinleri de dahil bazı inançlara göre haram. O inançlardan birine mensupsan yemeyeceksin, bu kadar, bitti. Nefret etmene falan gerek yok yani. Domuzun ne suçu var, atlayıp ağzına mı giriyor?

FERAY: Ülkemizde dindar olsun olmasın kimse domuz eti yemez. Bu kanalın da hassas olup bu şekilde yayın yapmaması gerekir.

Arkadaş bu konudaki araştırmasına yıllarını vermiş ve ciddi emek harcamış, belli. Kötü haber: ülkemizdeyim, ve domuz eti yerim.

E.K.: ntv de bozmuş iyice tepki konusunda millet haklı bir kere mide meselesi yani nasıl yayınlanıyor anlamıyorum . birde ellerini sürmüş yoğuruyor 🙁 iğrençlik diz boyu

Neden iğrenç? Ya da genel-geçer olması gereken bir iğrençlik mi? Orada yoğurulanın domuz eti olmadığını, dana eti olduğunu söyleselerdi bayıla bayıla izleyecek, belki evde kendin yapmayı deneyecektin. İşte bunlar hep alakasız nefret, inşa edilmiş iğrenme algısı, vs.

ALİ VELİ: Domuz etini hükümetimiz serbest bıraktı niye tepki gösteriyorsunuz?

Yanlış bilgi, bkz. Google. Ayrıca, domuz eti yasak mı olmalı?

ERTAN: doğum yapacak kadınlara vitamin ilacı olarak domuz katkısı olan bir ilaç veriliyor gittikçe domuzlaştırıyoruz. . . yazık kı ne yazık. . . aklınızı kullanın haram haram haram. . . .

Öncelikle, aklınızı ve okuma kabiliyetinizi kullanın, haram değil, haram değil, haram değil. İslam’a göre haram son ürün üzerinden belirlenir. Örneğin şaraptan elde edilmiş, ama şarap özellikleri göstermeyen bir son ürün haram değildir. Domuz-ilaç meselesi de böyle. Yine İslam’a göre, Allah’ın haram kılmadığına haram demek büyük günahtır. Domuz yemenin insanı domuz karakterine soktuğu fikri ise her şeyden önce düz geri zekalılık. Bilimden anlamıyorsunuz, orasına eyvallah, ama azıcık mantık kurabilin. Yürürken duvara çarpıp ölecek kadar cahilsiniz, nasıl hayatta kalıyorsunuz şaşırıyorum.
.

…: Doğan Medya Grubu normal

Programı yapan kanal Doğan medya grubundan değil.

MELİK: madem bu kadar duyarlisiniz tvlerdeki opusme taciz vb.olaylara neden tepki vermiyorsunuz sonucta zina da haram bu inancta.

Öpüşme ve tacizi aynı kategoriye sokan bu kültürün nasıl bu kadar çok tacizci ve tecavüzcü yetiştirdiğini ortaya koyan “yet another” örnek.

EMARE: Bugün tv lerde yarın sofralarda. . . yazık yazık. . . programı destekleyenlere yazıklar olsun. . .

Sanki zorla ağzına soktular. İzlemek zorunda değil, izliyor; ilgilenmek zorunda değil, ilgileniyor; tepki vermek zorunda değil, tepki veriyor; yemek zorunda değil, sofralarda olabileceği ihtimalini düşünüp bunu cidden dert ediyor.

SNR: Musluman mahallesinde salyangoz satilmaz.tepkiler gayet dogal zamane trt de meshur bizimkiler dizisi vardi malum dizi adi bizimkiler ama dizide zerre kadar yerde degil masada yemek yeniyor pencereden cemil sarhosu namaz sahnesi yok dua yok ama dizi adi bizimkiler

Müslüman mahallesinde salyangoz satılır, istemiyorsan almazsın. Ayrıca tüm okurlarıma Yunan usulü tereyağında salyangoz denemelerini öneririm. Uzo ile iyi gidiyor.

ZEKİ: Beyinsiz hala anlamadın mı? Sempati algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Ayrıca domuz demekle falan alakası yok olayın. Resmen domuzdan da sucuk yapılabilir algısı.

Domuzdan sucuk yapılamaz mı yani? “Algısı”ymış. Adamlar yüzyıllardır yapıyorlar işte, buyur. Ayrıca milletin hiç işi gücü yok, sana domuz sevdirip domuz yedirmeye çalışacak…

SEKO: bu programı zaping yaperken gördüm bide zevkle anlatyolar midem hala bulanıyor iğrenç bişey yemektende sucuktanda soğudum Elhamdürillah Müslünım her yönden avantajlıyız, domuz eti haram

Domuz etiyle ilgili “sağlık” argümanlarının hemen hepsi bilimsel manada yalan, bu bir. İkincisi, niye miden bulanıyor? Bunu anlamıyorum. Domuz etinin keskin, iğrenç bir kokusu olduğu iddia edilir –çoğunlukla domuz etini gözüyle görmemiş Müslümanlar tarafından-, hadi böyle bir koku var diyelim (domuz etinden çok daha rahatsız edici kokan binlerce helal gıda sayabilirim), yanındayken ve yakınken rahatsız olabilirsin. Bahsedilen videonun neresi “domuza özel olarak” iğrenç? Domuz yemeyen Müslüman kafası şöyle bir kafa: çok daha kaliteli bilinen alternatifleri var, yemezsem bir şey kaybetmem, yemediğimi “gösterebilmiş” olurum. Yani domuzun alkolden farkı bu. Alternatifi var, ve uzak durulması ve uzak durulduğunun gösterilmesi, dolayısıyla şov yapılması çok daha kolay bir “haram”.

CEVHER: ARKADAŞ ANLAMADIĞIM Bİ KONU VAR ŞİMDİ BURDA DOMUZ YERİNE KOYUN KULLANILSAYDI. NEDEN DOMUZ NEDEN KULLANILIYOR. MÜSLÜMAN DOMUZ ETİ YİYORDA BİZİM Mİ HABERİMİZ YOK. NEDİR BU BATILILAŞMA SEVDASI? KİME ŞİRİN GÖRÜNÜYSUN SUNUCU ARKADAŞ? MASON MUSUN? UNUTMA BURASI TÜRKİYE VE MÜSLÜMAN BİR ÜLKE SENİN MİDEN VİCADANIN BEYNİNİN ZİHNİN BU ANLAMDA RAHAT OLABİLİR AMA BENİM HİÇ DEĞİL!!!

Anladığım kadarıyla video yabancı bir sunucuyu içeriyor. Bunun dışında televizyonda program yapabilmek için sadece Sünni-Müslümanların ilgilendikleri şeyleri göstermek zorunda olmak aşırı rahatsız edici bir kabul. Sunucu “arkadaş” Mason da olabilir, ne alaka? İşte bunlar hep cehalet ve kör nefret. Ayrıca yorumu yapan kişinin vicdanı rahat değilmiş. Yani televizyonda ülkemizde kayda değer miktarda bulunan –bulunmasa ne olur, o ayrı- Gayri Müslim toplulukların gayet de ilgilenebilecekleri, takdir edebilecekleri bir “domuz etli yiyecek tarifi” gösterilmesinin Müslümanlara veya İslam’a ne gibi bir zararı olabilir? Dünya mı yandı ekranda domuz gösterildi diye? Bu tür faşizm kendini Winnie the Pooh çizgi filmine karşı da göstermişti hatırlarsanız, “domuz sevimli gösteriliyor” diye. Tekrar sorayım, domuzun ne suçu var? Kaldı ki cidden sevimli bir hayvan. Toparlak ve yumuş yumuş. Yavruları da çok tatlı oluyor. İmkanım olsa bir tane alır, sabaha kadar mıncırırım.

ALİ: Doğuş yayın grubunun kime hizmet ettiği ve neleri empoze ettiği açık değil mi?

En son takip ettiğim kadarıyla Türk-Sünni-Müslüman-Erkek topluluğa hizmet ediyordu ekseriyetle.

İSPANYOL: Ne tarifi veriyor geri zekalı lar kim evinde sucuk yapiyo müslüman ülkede verilmez cok tarifini bilmek isteyen açar internet bakar domuz yiyenlere bakın domuza benzemişler

Domuz yiyenlerin domuza benzedikleriyle ilgili kapsamlı ve değerli araştırmanızı bizimle de paylaşırsanız çok sevinirim. Tüm veri ve analizleriyle, hesaplamaları ve çıkarımlarıyla birlikte.

AYHAN: sizce normal tabi,bu millete gõstere göstere herşeyi sıradanlaştırararak kabul ettirdiler uyanın artık

İyi de domuz eti yemek zaten sıradan bir şey, anormal bir şey değil. Senin inancın buna farklı yaklaşan inanç. Yani normdan bahsediyorsak seninki anormal. Yoksa istemeyen yemez, yemekte veya yememekte yanlış olan bir şey yok insani manada.

BEN KAFASIZIM: müslümanlıkta adam öldürmek günah ve yasak değil mi ? açık seçik (nerdeyse en ince detayıyla ) ölüm -cinayet haberlerine niye tepki göstermiyorsunuz ? (hele diziler)insanlar ölüyor domuz kadar değeri yok mu ? a. e. O

MUSTAFA: Haklısın ama öldürme cinayet haberlerini kimse iyi göstermiyor. Biraz düşün de yaz, elmayla armutu birbirine karıştırma. Domuz etinin bu şekilde empoze edilmesi müslüman alemine bir hakarettir

Öldürme ve cinayeti domuz eti içeren yemek tarifiyle bir tutmak… Ayrıca başka konularda da çok gördüğümüz bu tarz argümana göre Müslüman olmamak tek başına İslam alemine hakaret sayılabilir.

MARDİNLİ: bu haram etleri müslümanlara yedirenleri allaha havale ediyorum

Dur kardeş, kimsenin kimseye bir şey yedirdiği yok, tarif bu, istemezsen yapmıyor, yemiyorsun.

BURASİ ALMANYA: yav niye korkuyorsunuz biz yillarca domuz eti yenen ülkelerde yasiyoruz domuz etiyse etiketinde yazar almassin kimse sana al alma demez bukadarmi zayif iradeniz avrupa standartlarina ve hukukuna göre her gidanin üzerinde ne oldugu yazilmak zorundadir örnegin kiymadan yapilan bir dönere kiyma Döner yazmak zorundasiniz hersey okadar titizlikle kontrol altinda ve cezalar okadar agirki kimse zaten kurallari ciyneyemez ben güvenerek et alip yiyorum cünkü sigir eti yaziyorsa onda bir kiymik bile baska et türü olamaz bir supermarkette etinden sütünden tut birasina sarabina Kadar hersey vardir türkiyede bu rahat sisteme gecmelidir sizinde medeni olmaniz sart tabi öyle baskasinin ne yedigiyle ne giydigiyle falan ugrasmayin

Güzel demiş, iyi demiş ama sevmediğim “Almancı artistliği”ni de yapmış. Canı sağ olsun.

ALLYG: Allahın adı anılmadan kesilen sığırıda yiyemezsin

Yanlış bilgi. Allah’tan başkasına kurban edilmiş sığır haramdır. Hiç kimseye kurban edilmemiş ya da başka bir işlemden geçmeden kan akıtılarak öldürülmüş sığır helaldir. Örneğin bir Ateist’in kestiği inek eti helaldir, haram diyen Allah’ın haram kılmadığına haram demiş olur, bu yanlıştır. Bir Satanist’in kestiği inek de Şeytan’a özellikle kurban edilmediği sürece helaldir, edildiyse haramdır.

BABA: ntv cnn kanal d fox hep yahudi kuruluşu inanmıyanlar kuruluşlarını kısaca bir göz atsın 😉 bunlar ülkemizi sapıttırmak için ellerinden geleni yaparlar bu arada küçük bir not düşeyim yahudiler de bizim gibi domuz eti yemez.

Klasik Türkiye insanı anti-semitizmi ne zaman gelecek diye bekliyordum, bu yoruma nasipmiş. Yorum bile yapmıyorum.

ZENCİ TÜRK: israilliler domuz eti yemez ama alkolde fazla tüketmezler. ama bize teklif ederler bu bir aşındırma harekatıdır. lsrail ve yahudiler çok aşağılıksınız

Hemen altında varan 2. Yahudi nefretiniz ve iğrençliğinize ayırdığınız vakit kadar kendi inancınıza (Yahudilerle arkadaş olmayın falan diyen kısımlar hariç) konsantre olsaydınız belki şu an çok daha iyi birer Müslüman olmuştunuz.

ZENCİ TÜRK: cem tuna adı geçen mahlukatı seninle aynı değerde görüyorum(basite indirgemeye çalıştığın için)ispanyol mutfağından domuz sucuğunu 80 milyonluk bir ülkede türk hırıstiyan ve yahudiler dahil 1 kişi dahi yemişmidir. bu program niçin yapilmiştır. bağnazlık ve çagdaşlık la kelimelerini süsleyerek şikayetci olanlara fren yaptırmaya çalışmanıda yerim. meziyetin nedir

Yine kötü haber: bu sucuğu Türkiye’de Türk Hıristiyan ve Yahudiler dahil benim şahitliğimde en az 4 kişi yemiştir. Şahitliğim dışında muhtemelen binlerce değilse bile yüzlerce kişi yemiştir.

ÖZGÜR..: Çoçukların bu olayı normalmiş gibi anlamasıda gayet normal dimi

ÇoÇuk, hehe. Ayrıca evet, gayet normal, anlaşılması da, olayın kendisi de gayet normal.

GARİP KUL: Ntv bu kadarsorumsuz yayin yapacagini düşünemezdim

Adam mı öldürmüşler, banka mı soymuşlar?

SAMED: SaçMA!!!!! Domuz yiyen alsa m-sl-man olaMAZ! Bütün dünyada yüzde 1 inançlı m-sl-manların tek ortak noktaları: Domuz yememek. Onun dışında her şey yapılıyor. Kalbinde BİRAZ inanç kaldıysa, o zaman ASLA domuz yemiyoruz. ASLA!!! Senin gördüğün domuz yiyenler dinden çıkmışlar, hem de çoktaaan. . .

Mesut Özil aksanıyla okuyunuz.

HASAN: bu tarif kime lazim cok merak ettim yani. . . reziller

Bana lazım.

SAMED: Beni yanlış anladın kardeş. Bizim ülkemiz TAM M-sl-man değilmiş. Halkı kastetmedim. Halkın yüzde 75 ile 85 i m-sl-man. Ama kanunlar, TV ve sistem değil. Çünkü öyle olsaydı, o zaman mesela domuz eti kesilen hayvan sayılmaz kanunen. Yada ramazanda dışarda sıf saygı olsun diye milletin önünde yemek yenmez. Çocuklar yaşlılar neyse, ama gençler sıf saygı olsun diye yememeli. Ve burdakiler hiç domuzun kötü olduğunu kabul etmezler ki, biz laf anlatmaya çalıştık, ama hepsi çok sinirleniyor. Tanıyamazsın onları, birden asabi davranıyorlar. Sadece çok bilinçli olan, yada özel bir tedavi gören bilir. Bazısı domuzu kesip de bir çok hastalıktan kurtulmuş. Yani aklı başında olan var, ama az. Ayrıca domuz yiyen benim için pek medeni sayılmaz
SAMED (DEVAMI):Benim annem hemşireydi, Hemşire uzmanı da ona öğretti, biz alıştık da yiyoruz ama aslında bu çok kötü bir et. Yani tıpta herkes bilir. Ucuz diye halen en çok yenilen et bu. Alman arkadaşlar da okulda bizim sosislerimizi yediler mi: aslında sizin etiniz çok daha güzel. Yani domuzun tadı bile güzel değil. Kokusu da bi iğrenç, bi iğrenç. Ve domuzları yemek isteyenlere başka bir sorunum daha da var: siz köpek eti yiyebilir misiniz? Yada maymun eti? Oysa bir domuz köpekten hem çok çok daha pis, hem de genetik olarak bize en çok benzeyen hayvan. Maymunlardan daha çok. O yüzden domuz eti, bizim sağılımızı daha çok etkiliyor. Ve bu arada: tavuk da pis, onu neden yemiyorsunuz? soranlara da cevabım: Tavuk bir memeli hayvan değil. Aklı olan anlar. İyi akşamlar

SAMED: Bana kötü oy verenlerden birisi aksini kanıtlasın bakalım. Yanlışsam söyleyin hadi. Nerde yanlış bir şey yazdım?

Birincisi, Mesut Özil aksanıyla okuyunuz. İkincisi, milyarlarca saçma şey söyleyip “hadi aksini ispatlayın” demek yerine keşke müddei olarak kendi iddianızı ispatlasanız da, lafı söyleyip kaçarak sorumluluğu bize yüklemeseniz.

SAMED: Midem bulandı. Bu progamı destekleyenlere bir şey soracağım: acaba bir domuzu hiç gördünüz mü? Yani bir gübre böcek kadar pisdir. Domuzlar kötü demiyorum, o da yaratıldı. AMA: Böyle bir hayvanın eti NASIL yenir ki??? Aklım almıyor! Sağlık açısından bakalım (Alm-nya da yaşadığım için bilirim): Hiç bir doktur domuz eti iyi olduğunu demez. Bir sürü uzman kötü olduğunu kanıtladılar. Medeni hastalıkların büyük kısmı domuzdan oluyor. Ama tıp ileri ve herkes sigortalı diye yaşam beklentisi uzun burda. Yemeseler 90 nı geçer. Sağlıklı yaşayanlar hem az domuz yerler, hem de her şeyi doğru yapıyorlar; ondan dayanıyorlar. Ama şişmanları bir görseniz, suratları gerçekten iğrenç oluyor. Domuz eti diğer etlerden en sağlıksızı. Vitamin olsun, demir, çinko vs. VE: domuzu yiyebilmek için de bir sürü antibyotika kullanılıyor. ONDAN antibiyotiklerin etkisi azalıyor. Diğer etlerde o kadar kullanmalara gerek kalmıyor, bazen hiç kulanmıyorlar. Ama domuz etinde şart. . .

Mesut Özil aksanıyla okuyunuz. Almanya’da yaşadığı için BİLİYOR, ama “doktor” yazmasını bilmiyor. Bu adamın sağlık ve domuz eti meselesiyle ilgili verdiği bilgilerin doğruluğundan şüphemiz olmamalı.

GURBETCİ: zaten farketmezlerki bende yanlislikla birkac defa yedim niye bunu tartisma konusu yaparlar anlamadim almanyada herkesin görüsüne tercihine saygi gösterilir bu yüzden medeni insanlar herseyi konusabiliyorsun hicbiseyden korkmuyorlar dincilik diye bir dertleride yok haftada bir isteyen kiliseye gidiyor

Ne Almanya’ymış arkadaş!

BAHAR: şarap içilen Türkiye de domuz eti neden yenmesın dedıler demekkı alıstırmaya çalışıyorlar

Alıştırıp ne yapacaklar abi? Kokain mi, eroin mi bu? Nasıl bir plan yapıyor olabilirler?

OSMANLI: E NORMAL NİYE TEPKİ GÖSTERİYORSUNUZKİ . . . . BİR ALMAN SORUYOR MÜSLÜMAN İÇKİ İÇERMİ MÜSLÜMAN ZİNA YAPARMI MÜSLÜMAN BAŞÖRTÜSÜZ GEZERMİ BİR MÜSLÜMAN 5 VAKİT NAMAZ KILARMI . . . . SİZDE HEPSİ VAR DİYOR OZAMAN BENDE DER VAR BUNLAR YANİ OLUYORKİ SİZ MÜSLÜMAN OLAMAZSINIZ İLK ÖNCE NAMAZA BAŞLAYIN ATALARINIZIN DİNİNİ VE YAZINIZI ÖĞRENİN DİYOR EVET OSMANLICAMIZI BİLMİYORUZ DOĞRU

Konuyu nereye getirmek…

DEVE: DOMUZ ETİ YERİNE DEVE ETİ YERİM DİYEN YORUMCUMUZA CEVABIM, DEVE DANA ETİNDEN DAHA LEZZETLİ VE DAHA SAĞLIKLIDIR. DEVE ETİNİ RAHATÇA YİYEBİLİRSİNİZ. TABİKİ BULURSANIZ. DİKKAT EDİN EŞEK SÜTÜ DE ALTIN’A EŞ DEĞER VE SAĞLIKLI BİR SÜTTÜR.

Bunu yazan kişi muhtemelen hayatında bir kere bile deve eti yememiştir, ama kutsal hayvanımız, canımız, vs. Gerçekten yediyse çok şaşırırım. Eşek sütü olayına hiç girmiyorum.

MÜFTÜ: DEVE, YE CEVAP. BEN SENIN HIRISTIYAN OLDUGUNU BILMIYORDUM KARDAS, , SEN ESSEK SÜTÜNE DEVAM ET, AFIYET OLSUN
MÜFTÜYSEN MÜFTÜLÜGÜNÜ BİL: esek sütü tüm dünyada cevher kadar kiymetlidir bazi hastaliklari iyilestirdigi söyleniyor ve az bulunur müftü Efendi kendini hutbedemi sandin
EMEKLİ MÜFTÜ: EZBERE KONUSMA, DEVE TAMAMDA, MERKEP, i NIYE KARISTIRIYORSUN. . ?

İşte ülkemizde görmeye artık alıştığımız düzeyli bir tartışma örneği.

Y.SELİM: hükümet yasak dese chp soka dökülür . yapacak birşey yok isdedigiz demokrasi bu . bunlar yakında islamiyetin uydurma bi din oldugunu söylerler

Ne kadar barışçıl, birleştirici bir ideoloji çıkmış bu güzel dinden.

Y.SELİM: yeni uyanmış yorumcular . ntv ent haber türk kanalları dolaylı olarak bunları sürekli yapıyorlar bunların amacı bizim örf ve adetlerimizi yavaş yavaş yıkmak

Değerli örf ve adetlere örnekler: Ramazan aylarında türlü insana gözü dönmüş şekilde saldırmak, eşek sikmek, komşusunun kızı kiminle ne yapmış akşama kadar kafada onun senaryosunu yazmak, Alevi komşunun getirdiği yemeği haramdır diye çöpe dökmek, vb.

TÜRK GENCİ: ne kadar iğrenç bi tablo merak eden internetten baksın ne anlamı var böyle gösterme nin bu ülkeyi de getirdiğiniz hale bakın ve utanın diyorum tabi yüzünüz varsa aklınıza gelmezki utanmak haber anlayışı mı nedir yaaa türkiyede yayın yapmayın en iyisi kumanda var değiştirin diyen gavur musun sen hiçmi türk değilsin.

Yayını yapanın, yaptıranın ve/veya izleyenin “gavur” veya “Türk değil” dediği kesime mensup olabileceğini hiç ama hiç düşünmemiş bile.

A.PAŞALI: nasıl müslümanlık bu domuzu kasaplık hayvan statüsüne sokup kesimini serbest bırakana alkış tutacan tv. proğramına tepki gösterecen biraz samimi olun yahu

Domuz sana yasak arkadaşım, seninle aynı şeye inanmayanların çoğuna serbest.

SERT ADAM: Seviyesiz ntv. Zaten yahudi kanalı

Aradan kese kese ilerliyorum, bu tahminen bir 9. Yahudi düşmanlığı örneği. Dindar Yahudilerin domuz yemedikleri gibi bir bilgiye zaten muhtemelen sahip değil

AAA: Bu adam gecen de kafası kopmamış horuz pişiriyordu nasıl öldürdüler ki hayvanı.

Gençsin, atlatırsın.

ÖZDEMİR: hako DOMUZ ETİ SADECE HARAM DEGİL KISKANCIK DUYGUSUNU DA YOK EDER HANİ MÜSLÜMAN OLMAYAN ÜLKER GİBİ

Haklısınız, bir kere domuz eti yemiştim ve o günden sonra hayatım mahvoldu. 50 daireli apartmandaki tüm komşularla eş değiştirmeli seks partileri yapmak zorunda kaldık. Zorunda kaldık diyorum, çünkü domuz eti insanı böyle yapıyor. İlk ısırığı alır almaz öyle bir godoşluk, gavatlık hissettim ki, inanır mısınız, iliklerime kadar titredim.

AKP’LIYIM HUZURLUYUM.: MIDEM BULANDI DOMUZ YIYECEGIME,SEVE SEVE ESEK VEYA DEVE ETI YERIM DAHA IYI.

Bu kişisel tercihini bizimle paylaştığın, burada ifade ettiğin için teşekkürler.

IYYY VÖÖEK: Şu haberi bile görünce midem bulandı, ulan midede mi yok bu röpörtajı yapanda kokusu bile fenadır ıyyyy.

FenaDIR. DIR. Bu dırdırı hep rivayet üzerinden çekiyoruz, biriniz bile “ulan hayatımda domuz etinin 100 metre yakınında durmuşluğum yok, böyle bir şeyi nasıl iddia edebilirim, ne tür sosyopat bir cahilim ben” diye sorgulamıyorsunuz kendinizi.

MERTVAN: Alcaklar musluman halka domuz sucugu coluk cocuga seyrettiriyorsunuz bundan boyle evimde Ntv izlemiycem i izlettirmycem

İzlettirmiyorlar, sen merak edip bakmışsın, saçma salak sebeplerle “böyle bir program olmasından” rahatsızlık duymuşsun. Kanalı değiştirebilirsin. Çoluk çocuk demiş bir de. Sanki işemeli sıçmalı ayin yayınlamışlar gibi.

ENGİN: ALLAH BİN BELANIZI VERSİN. YAHUDİ TOHUMLARI.

Klasik.

ELİF: yakında kurbaga bacagı tarifi verirlerse hiç şaşırmam müslüman ülkde ne biçim bi tarif bu kardeşim

Mmmh, kurbağa bacağı, bayılırım.

KERİM: dsmart food network kanalı için satın aldım hanım ısrar etti yemek öğrenirim diyip. sabah akşam domuz eti tarifleri. müslüman ülkede bari dublaj yaparken sığır eti diyin be allahsızlar

İyi olmuş, para verdiğin şeyin ne sunduğunu araştırırsın bir dahaki sefere. Buradaki nefreti ve başka inanç/inançsızlık şekillerine karşı tahammülsüzlüğü de dikkatle incelemek lazım. Kendisi de söylüyor, dublaj yaparken sığır eti deyin bari diye. Yani bu yayınlarda hiçbir sorun yok, ama sorun olarak gördüğü şey domuz bile değil, ifade edilmesi. Müslüman hayat tarzının dışında bir şeyin görünür olması. Bunu bile kendine hakaret kabul eden çirkin bir beyin.

ELİF: yakında kurbaga bacagından tarifte verir bunlar bu neya kardeşim müslüman bi ülkede verilen tarife bak

Ben bir kere denk gelmiştim bir haber kanalında, ülkemizde ciddi bir sektörü var bunun, bayağı da ilgi görüyor. İlgi gösterenlerin hemen hemen hepsi ortalama ülke Müslüman’ı. Domuz etinin “d” harfini duyunca -hiç domuz eti GÖRMEMİŞ olmasına rağmen- çıldırıp kusacak duruma gelen insanlardan bahsediyorum.

VURAL : Olmamali insanimiz bi domuz da uzak kalmiştı zaten

Domuzdan uzak kalarak ulaştığınız uzak galaksiler, parçaladığınız atomlar, dünyaya sunduğunuz katkılar için minnettarız.

NTV KİMİN ÜLKESİNDE YAŞIYOR?: Kurbağa testi devam ediyor anlaşılan. Alıştıra alıştıra…

Hepimizin ülkesinde yayın yapıyor (NTV bir canlı değil, yaşayamaz). Burada hepsini yayınlamadığım yorumların çoğunda gördüğüm bir problem bu “kimin ülkesi” ya da “Müslümanların ülkesi” söylemi. Çoğunluk olmanız sizi otomatikman bu ülkenin tek ve gerçek sahibi yapmıyor. Bizler “bu ülke hepimizin” vurgusu yapmaya çalışırken siz sürekli “bu ülke bizim” vurgusu yapıyorsunuz. Eminim azıcık beyniniz varsa bu ikisi arasındaki insani ve vicdani farkı anlayabilirsiniz.

KASITLI: özensizce yayınmı kasıtlı yayınmı içeriği kontrol edilmeyen şeyler tv kanallarında zaten yayınlanmaz demekki kasıtlı

No shit, Sherlock.

TUHANA: yok ya bu kanalı zaten izlemiyorum birde sen nsl bir insansın bunu tv yayınlarsın vay hainler. . .

NTV bir insan değil.

Hepsinin özeti son örnek yorum. Ülke insanını, “ezici” çoğunluğu güzelce temsil ediyor:

ERÇİN ÇAKAR: Bunun gericilikle bi alakası yok yayınlanamaz kardeşim türk halkına yayın yapıyorsa yayınlanamaz. Gayri müslimin türkşye topraklarında türkiye tv kanallarında ne işi var burası müslüman ülke kitabımızda sizin anlıcağınız kullanma kılavuzumuzda yemeyin haram yazıyo bizede yememek ve müslüman olarak yayınlamamak düşüyor. Değerlerimize inançlarımıza saygılı olalım

Uzun yazmayı çok severim bilirsiniz, bu sefer uzun alıntıladığım için uzun yazmayacağım. Ülkemiz böyledir, tam da yukarıdaki gibidir. Bunun bilincinde olarak yaşayın, kendinize dikkat edin yeter. “Karşıt görüşlerin yorumlarını eklememişsin” diyenler olacaktır. Hemen ekleyim: “ne alakası var, sana ne zararı var, bunu izleyen, ihtiyaç duyabilecek insanlar da bu ülkede yaşıyor, istemezsen böyle programı izlemez ya da domuz yemezsin.” Evet bu arkadaşlar. Bir sürü yorum var, evet, ama hepsi bunun farklı şekilde ifade edilmiş şekli. Öteki taraftan savrulan şeylerin bu kadar çeşitli ve saldırgan olmaları da bir veridir, analiz edin, öpün, koklayın.

Hepinize sevgiler.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.